• Ēdienu foto, Latvija, Rīga

Dimdiņdārzs

Jaunā "Dimdiņi" produkcijas sērija ar ļoti skaistu nosaukumu "Dimdiņdārzs"









Kāpēc McDonaldā nestrādā skaisti pārdevēji?!

Vai jūs esat kādreiz aizdomājušies, kāpēc McDonaldā ir tik maz glītu darbinieku?

Nē, es neteikšu, ka pati esmu Princese no pasakas, bet oficianti restorānos, kā likums, ir pievilcīgi puiši un meitenes. Brīžiem gadās arī gados vecāki cilvēki, bet tie ir kopti un vizuāli patīkami. Taču McDonaldā, maigi runājot (atvainojos), pumpani jaunieši, kas brīžiem tik to vien spēj pateikt - brīva kase! Un te pavisam nesen izlasīju, ka McDonaldam izrādās ir šāda filozofija. Pieņemot darbā, ir tā saucāmā feiskontrole ar mīnuss zīmi. Tiek speciāli atlasīti cilvēki ar ne pārāk spīdošu ārieni, lai rindās stāvošie nekoķetētu ar apkalpojošo personālu un neaizkavētu rindu un nekaitinātu draugus-draudzenes, ar kuriem atnākuši. Pluss, speciālas maisveidīgas formas noslēpj arī auguma aprises.

Vēl McDonaldā ir diezgan neērti krēsli-dīvāni, visi galdiņi ir diezgan cieši salikti blakus viens otram, lai ejot garām tu obligāti kādu aizķer ar somu vai paklūpi aizķerot kāda kājas. Izrādās, tas arī ir priekš tam, lai tu pārāk ilgi neaizsēdētos - tu pats beidzot ēst aiziesi ātrāk prom un šādā veidā ātrāk atbrīvosi galdiņu citiem klientiem. Arī rozetes datoriem vai telefonu uzlādei praktiski neatrast - tas arī ir priekš tam, lai tu ātrāk atbrīvo vietu.

Toties bērniem te ir īsti prieki. McDonalds bija viens no pirmajiem uzņēmumiem, kurā saprata, ka bērni ir dārgākais, kas mums ir. Gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Es maz esmu redzējusi vecākus, kuri spēj bērniem kaut-ko atteikt. Nē, protams, bērns katru dienu ir spējīgs prasīt viss kaut-ko, bet saprātu robežās mēs izpildam bērnu lūgumus. Arī reizi mēnesī aizvest bērnu uz McDonaldu pēc Happy Meal komplekta, var jebkurš vecāks. Un bērni to izmanto, jo jaunas rotaļlietas parādās regulāri un pilnai laimei vajag vēl šito un šito kolekcijai. Nu un pavisam pilnai laimei - nosvinēt dzimšanas dienu! Uuuuu, tad bērns ir laimīgākais bērns pasaulē! Un šādā veidā bērni pieprasa McDonaldu vēl un vēl, un velk savus vecākus uz McDonaldu atkal un atkal.


Starp citu, pavērojiet nākamreiz, kā runā puiši un meitenes pie kasēm. Viņi nekad nepajautās: "Vai nevēlaties?" Tie vienmēr jautā "Vai vēlaties ābolu pīrādzņu?" Nekad jūs nedzirdēsiet vārdu "ne", lai neveidotos negatīva motivācija. Arī smaržas McDonaldā ir garšīgas. McDonaldā vienmēr smaržo pēc svaigas maizes, ceptām kotletēm un frī kartupeļiem. Ir vesela kompānija, kas strādā pie McDonalda smaržām, nemitīgi tās uzlabojot. Tāpēc arī burgers vienmēr tik kārdinoši smaržo! Vai ne tā?! :)

***

Būšu godīga, es nezinu kāds tad īsti būs jaunais 2017. gads. Agrāk es ticēju, ja pieliksi visus spēkus, tad noteikti sasniegsi vēlamo. Taču ne viss dzīvē ir atkarīgs no mums un daudzas situācijas ietekmēt mēs nevaram. Tagad esmu pieņēmusi to faktu, ka dzīvē gadās bedres un uzkalniņi, bez tiem nav ceļa.  Protams, man ir daudz plānu un mērķu, un galvu pārpilda spilgti un apjomīgi sapņi. Un man gribās ticēt, ka es varēšu sasniegt un īstenot ja ne visu, tad lielāko daļu.

Nu tad laimīgu un ražīgu 2017. gadu!

Kā tiek fotografēts ēdiens

Lai varētu tapt profesionālas (lasīt baudāmas) ēdiena fotogrāfijas ir nepieciešams kopdarbs, ar klientu, fotogrāfu, ēdiena stilistu, rekvizitoru un viņu asistentiem.Jau ilgu laiku ēdiena fotogrāfijām ir tendence tikt uzņemtām un izkārtotām līdzīgā manierē kāda cilvēki raduši ēdienu redzēt: servēts uz galda un fotografēts no augšas t.i. Itkā no ēdāja skatu punkta. Ēdienu stilists attiecīgi ēdienu izkārto un dekorē tā, lai ēdiens izskatītos labi no augšas.

Visas sastāvdaļas sakārtotas uz plakana šķīvja un uzskatāmi atdalītas viena no otras. Taču ne vienmēr notiek tieši tā. Uzklausot klienta vēlmes, ēdienu stilists un fotogrāfs ļaujas eksperimentiem. Tiek mainīts apgaismojums, fotografēšanas leņkis un aksesuāri, kā rezultātā tiek panākts klientam vēlamais rezultāts. Labs ēdienu fotogrāfs nekad neatdos klientam fotogrāfijas, kuras kvalitātes ziņā neapmierina pašu fotogrāfu.

Gatavie foto ir jebkura fotogrāfa vizītkarte.Pavisam nesen dominējošā tendence ēdienu reklāmu fotogrāfijās bija pasniegt ēdienu maksimāli vienkāršu, tīru un dabisku,cik vien tas ir iespējams. Ēdiena stilista uzdevums ir panākt, lai ēdiens labi izskatās pabeigtā forogrāfijā. Laiks un pūliņi,kurus pieliek stilists ,lai uzmanīgi un mākslinieciski sakārtotu ēdienu ari ir iemesls kāpēc bildes ir tik atšķirīgas no tām, kādas izvedo cilvēks bez ēdiena fotografēšanas pieredzes.

Ēdiena stilisti parasti ir pieredzējuši ēstgatavotāji - daži pat profesionāli šefpavāri. Papildus zināšanām par uzturvērtību un pavārmākslu , ēdiena stilistiem ir jābūt atjautīgiem pircējiem, jo viens no svarīgākajiem faktoriem ir iegādāties "fotogēniskus" pārtikas produktus. :) Kā jau profesionāļi viņi vizualizē pabeigtu fotogrāfiju jau uzklausot klienta vēlmes. 

Ieteikumi ēdienu fotografēšanā

Mūsdienu sabiedrība visapkārt pilnībā ir pārņemta ar fotogrāfijām, ēdieniem, ceļojumiem, sociālajiem tīkliem, internetu, mīlestību un seksu. Nav tādas dienas, kad jūsu sociālajos kontos feisbukā vai instagrammā nepārslīd desmitiem kārdinošu ēdienu, kafijas un kūciņu fotogrāfijas. Mūsdienu pasaulē, gan reālajā, gan virtuālajā nevienu dienu nevar iztikt bez ēdiena un bez fotogrāfijas. Taču ir cilvēki, kuri apvieno šos divus priekus "ēdienu" un "fotogrāfiju" , bez tam viņi to dara profesionāli. Kas tie ir? Ēdienu fotogrāfi. Ko viņi dara?

Fotogrāfē ēdienus.Ēdienu fotogrāfēšanas pamatā ir komerciālu foto uzņēmumu radīšana. Tās uzdevums ir rosināt apetīti un pēc iespējas vairāk pārdot pārtikas produktus. Ēdienu fotogrāfijas mēs sastopam ēdienkartēs, kulinārijas grāmatās, receptēs, visur, kur ir iespējams pārdot pārtiku.Ēdienu fotogrāfa darba rezultāts ir nesaraujami saistīts ar to cilvēku – ēdienu stilistu pūlēm, kuri skaisti un kvalitatīvi sagatavo produktus fotogrāfēšanai. Nevienam nav noslēpums, ka ne tuvu visi ēdieni, kas ir iemūžināti fotogrāfijā, pēc fotogrāfēšanas ir apēdami. Taču tas nenozīmē, ka katrs meistars izmanto motoreļļu vai apavu krēmu, lai attēlam piešķirtu spīdumu un svaigumu. Pateicoties šādiem trikiem, ēdienu fotogrāfijas vienmēr būs labvēlīga augsne nebeidzamiem strīdiem, kuros arvien dzimst jaunas garšīgu un fotogēnisku ēdienu "receptes".

Kā mājas apstākļos radīt skaistas ēdienu fotogrāfijas

Pats galvenais noteikums ir izdomāt, kādu rezultātu jūs vēlaties panākt.

Izdevusies ēdiena fotogrāfija no kopējās pelēkās masas sāk atšķirties tikai tad, kad cilvēks jau iepriekš saprot, ko viņš vēlas iegūt, un uz nosprausto mērķi dodas pa amata meistarības un radošuma ceļu, izmantojot individuālo māksliniecisko gaumi, prasmes, fotoaparāta iestatījumus un fotogrāfiju rediģēšanu ar dažādu programmu palīdzību.Kā neatkarīga mākslas forma fotogrāfija pastāv jau vairāk nekā 160 gadus. Gadu gaitā tā ir izstrādājusi pati savus likumus. Ir pamatlikuma jēdziens un ir jēdziens – mode, jo fotogrāfija, tāpat jebkurš mākslas veids periodiski pārdzīvo dažādu novirzienu maiņas.

Загрузить еще